Ceresit Padlopon 5 Literes Tunoprén alapozó ( rózsaszín)

Ceresit Padlopon 5 Literes Tunoprén alapozó ( rózsaszín)
Menny. egység: 
kanna
Cikkszám:
172592
Gyártó: 
Leírás: 

Nedvszívó- és nem nedvszívó aljzat előkezelésére - az aljzatkiegyenlítő felhordása előtt

JELLEMZŐI:
- új, multifunkciós formula
- oldószermentes
- pormegkötő és pórustömítő
- rendkívül erős tapadást biztosít
- padlófűtés esetén is alkalmazható
 
ALKALMAZÁSI TERÜLET:
A Ceresit Padlopon® Tunoprén alapozó oldószermentes, rendkívül jó tapadást biztosító előkenő, amely egyaránt alkalmas szívó (beton, cement- és gipszesztrich stb.) és tömör, nem nedvszívó aljzat (pl. kőpadló, járólap, ragasztómaradvánnyal szennyezett esztrich) előkezelésére - a megfelelő Ceresit aljzatkiegyenlítő felhordása előtt.
 
AZ ALJZAT ELŐKÉSZÍTÉSE:
Az aljzatnak tartósan száraznak, tisztának, repedésmentesnek, megfelelő húzó- és nyomószilárdságúnak kell lennie. Ha a felületen puha vagy gyengén tapadó ragasztómaradvány található, el kell távolítani. Gipszesztrich esetén a felületet addig kell csiszolni (16-os korong), amíg az adalékszemcsék nem látszanak! A kő és járólapokat alapozás előtt tisztítsuk meg az esetleges olaj- és zsírfoltoktól, piszoktól.
 
FELHORDÁS:
A Ceresit Padlopon® Tunoprén alapozót használat előtt alaposan rázzuk fel.
Nedvszívó aljzat esetén: a hígítatlan alapozót egyenletesen hordja fel a betonaljzat felületére szivacshenger segítségével. A túl porózus, erősen szívó felületet javasolt kétszer alapozni! Cementesztrich és gipszesztrich esetén az alapozó 1:1 arányban hígítható. Száradási idő: lásd a műszaki adatoknál.
Tömör, nem szívó aljzat esetén: a hígítatlan alapozót szivacshenger segítségével, vékonyan, tócsaképződés nélkül kell felhordani. Az alapozó teljes száradása után (kb 6 óra) kezdhető meg a Ceresit Padlopon® Maxi CN 78 aljzatkiegyenlítő felhordása.
 
FONTOS TUDNIVALÓK:
Az alapozó nedvesség ellen nem szigetel. Betonon, valamint tömör (nem szívó) felületen hígítás nélkül kell alkalmazni. A szerszámok vízzel tisztíthatók. A terméket a fagytól óvni kell!
 
MŰSZAKI ADATOK:
Összetétel: sztirol-akrilát kopolimer diszperzió
Szín: barackszínű
Kiadósság: kb. 100 g/m2
Száradási idő:
Nedvszívó aljzaton: cementes aljzat: kb. 1 óra
gipszesztrich, faaljzat: kb. 24 óra
Tömör, nem szívó aljzaton: kb. 6 óra
Felhasználható: + 10°C és + 30°C között
A fenti adatok normál klímára (+23°C és 55% relatív páratartalom) vonatkoznak.

TÁROLÁS:
Eredeti göngyölegben, fagymentes, hűvös helyen
 
FELHASZNÁLHATÓ:
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig.
 
EGYÉB INFORMÁCIÓK:
Ne öntse a csatornába. A göngyöleg csak akkor dobható a hulladékgyűjtőbe, ha teljesen kiürült és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni.
A Ceresit Padlopon® Tunoprén alapozó csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.