Pályázat

szechenyi2020A projekt címe: Infokommunikációs és mobiltechnológiai fejlesztés a Bilik Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság számára

A szerződött támogatás összege: 12 429 600 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 40%

A projekt befejezési dátuma: 2020.02.24.

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Cégünk komplex infokommunikációs fejlesztésre nyert támogatást, melynek keretein belül lehetőségünk nyílt helyben telepített és felhőalapú vállalatirányítási rendszer bevezetésére. A piaci pozíciónk erősödésének megtartása érdekében választottuk jelen felhívás kiírásának a lehetőségeinek a megvalósítását. Fontos volt számunkra, hogy a területi lefedettségünket egy komplex, átlátható, könnyen kezelhető, irányítható és koordinálható rendszer segítségével tudjuk fenntartani.

 A fejlesztéssel a céges folyamatok sokkal átláthatóbbak lettek, a modulok kommunikációjával az adminisztrációs feladatok könnyebbé és hatékonyabbá váltak, ezáltal a cégünk működése is hatékonyabb lett.

 A projekt során beszerzendő modulok esetében a felhő alapú rendszerek esetében a Kontrolling, Humán erőforrás menedzsment, Táv- és Csoportmunka és Szolgáltatásmenedzsment került kiválasztásra. A Kontrolling képes külső rendszerekből vett főkönyvi kivonatok importálásával-, de könyvelés, számvitel modul megléte esetén a saját adatait használni riportok készítéséhez. A Humán erőforrás menedzsment a dolgozók munkaidejének pontos és egyszerű nyilvántartásában segít. A Táv-és csoportmunka információáramlást és a hibakezelés optimalizálását támogatja. A Szolgáltatásmenedzsment elérhetővé teszi a szolgáltatások menedzselését, mely által lehetővé válik a szolgáltatási stratégia alkalmazása, a szolgáltatás tervezése és a szolgáltatásátadás.

A helyben telepített modulok esetében is azokat a célterületeket választottuk, ahol a dolgozói feladatoknak a leghatékonyabb kihasználását követően, illetve a fejlesztési területeinknek az elérhető megoldások kiválasztását tudjuk a vállalat infokommunikációs rendszereinek a fejlesztését maximálisan kihasználni. A CRM partnerek közti kapcsolattartásban nyújt segítséget, főbb funkcionalitása közé tartoznak az ügyfélmenedzsment, az értékesítési folyamatok- és a front office támogatása. A Logisztika használatával a megfelelő anyagok, késztermékek áramoltatására van lehetőség a gyártástól a végfelhasználásig. A modul törzsadatbázisához tartoznak a cég termékei/szolgáltatásai, raktárai és az azokhoz tartozó helykódok. A Munkafolyamat-irányítási rendszer alkalmazásával megtervezhetővé, automatizálhatóvá, illetve nyomon követhetővé válnak a munkafolyamatok. Az Iratkezelés segít a vállalat működése során keletkező bizonylatok, dokumentumok, szerződések egységes, átlátható rendszerben való nyilvántartásában. A Tudásmenedzsment használatával egységes rendszerben kezelhetők a különböző közérdekű dokumentumok, segédanyagok, oktatási anyagok, munka- és tűzvédelemmel kapcsolatos információk. Az ERP mobiltechnológia lehetővé teszi a munkatársak számára a könnyebb hozzáférést a rendszerhez.

A rendszer kiépítése a kivitelező feladata, melyet szolgáltatások keretében veszünk igénybe, mely tartalmazza a modulokhoz kapcsolódó adatmigrációt, azok testreszabását és a rendszerhez kapcsolódó oktatást.

 Üzleti folyamataink fejlesztése és hálózatbiztonság érdekében beszerzésre kerültek hálózati és hardver eszközök:

 -      Munkaállomás PC (Ryzen 7 2700, 32GB RAM, WIN10)

-      KYOCERA ECOSYS P3045dn mono A4 duplex

-      LG 24MK430H-B Analog/HDMI IPS monitor

-      Dell Optiplex 5060MT

-      SYNOLOGY DS218PLAY NAS + 2X2TB WD CAVIAR Red

-      Eaton 5E 1500i USB vonali-interaktív 1:1 UPS

-      LG 24MK430H-B Analog/HDMI IPS monitor

-      Dell Optiplex 5060MT

-      KYOCERA ECOSYS P3045dn mono A4 duplex

-      Kyocera ECOSYS M3645dn mono A4 4in1 MFP

-      Dell PowerEdge T140 Mini Tower

LG 27UK650-W  Ultra HD 4K Monitor

 


 

 

szechenyi2020

Kedvezményezett neve:  Bilik Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

 

A projekt címe: Innovativ technológiai fejlesztés a Bilik Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 10 915 061 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-03549

 Projekt záró dátuma: 2019.07.13

 

A  projekt tartalmának bemutatása:

 Cégünk építőanyagok kereskedelmével foglalkozik. Azon belül fenyő fűrészárú forgalmazásával, gyártásával is.

A célunk, az volt, hogy fenyő fűrészárú gyártásunkat bővítsük további elemekkel. Ezzel hatékonyabban tudjuk kiszolgálni a vásárlók igényeit. Illetve az eddigi korlátozott gyártás mellett keletkezett hulladékból további terméket is tudunk készíteni

1, Sorozatvágó gép segítségével a meglévő rönkvágó gépünkkel a rönkből vágott szélezetlen padlókból, deszkákból szélezéssel, és újravágással tetőlécet, stafnit, deszkát tudunk méretre vágni. Ezzel növeltük a termelékenységet, és képesek vagyunk akár egyedi igényeket is kiszolgálni. További előnye, hogy tervezhetőbbé vált a fűrészáruk kiszolgálása, hisz már nem függünk a beszállítóktól. 

2, Aprítógéppel a vágás során keletkezett hulladék újrafeldolgozását tudjuk megoldani.

A rönkről vágás során leeső szélléceket felaprítva értékesíteni tudjuk természetes színezékkel festve kertekbe, virágágyásokba, virágládákba mulcsként, illetve dekorként.

Lehetőségünk van most már zöldhulladék aprítására is, amit utána szintén újra tudjuk hasznosítani több formában is.

A 3. gép az impregnálókád. (áztatótartály)

Segítségével az általunk forgalmazott, és majd gyártott fűrészárút tudjuk megvédeni  rovaroktól, gombáktól, penésztől. Továbbá az így kezelt fa lángvédelmet is kap. Ennek köszönhetően tartósabb, biztonságosabb az így kezelt fából épített tető.

A 3 gépnek köszönhetően, költséghatékonyabban tudunk működni. Kevesebb hulladék keletkezik a vágás során, és még azt is újra tudjuk hasznosítani.